Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвТози парламент беше тежка щета на българския парламентаризъм.

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвТози парламент беше тежка щета на българския парламентаризъм.
Коментари Харесай

Атанасова, ГЕРБ: По-притеснително е какво си пишат на листчетата Радостин Василев и Дончева и какво има в телефона на Узунов

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Този парламент беше тежка вреда на българския парламентаризъм. А това, което българските жители и вие, медиите наблюдавате през последните два месеца, не беше парламент, какъвто чакаме да има Република България. За страдание обидите и крясъците в пленарна зала взеха връх над градивните решения. Този Парламент втори подред се проваля в най-важната си цел - да излъчи устойчиво държавно управление и да има градивен разговор, а и това, че, мисля в нарушаване на изборния кодекс през днешния ден президентът към момента не е разпуснал Парламента.

Това сподели депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова за Нова Тв.

Ние ще работим, може би това ще способства още повече за типа в оставащите часове на българския Парламент. Очаквам, че няма да бъдат спокойни и градивни дебатите в пленарна зала, а в противен случай, още веднъж ще се стигне даже до персонални обиди, към този момент акцията за предварителните парламентарни избори стартира, а и както чухте и от вашите събеседници всеки се пробва да развее по едно знаме, което през идващите два месеца може би ще омръзне на българския гласоподавател. Колегите от Демократична България към този момент години наред приказват за промяна в Съдебната система, въпреки че всички ние знаем, че промяната, която реализира Христо Иванов като министър на правораздаването в държавното управление на Бойко Борисов и до през днешния ден берем плодовете й, а това че една работа ще бъде преместена от прокуратурата в Министерство на правораздаването никога не промяна. Моите извинения към техните знания, само че мога да отбележа, че и по отношението им на прочита на Конституцията и правилника на Народното събрание, те нямат обикновени знания, добави Атанасова.

Какво ще бъде държанието на ГЕРБ в пленарната зала? Ще гласуваме, даже считам, че огромна част от нашите сътрудници ще поддържат тази смяна за Бюрото. Аз не споделям това мнение като правист. Защото четох даже анализите и стенограмите през 2014 година, когато с болшинството на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи това бюро е преместено от Министерство на правораздаването в прокуратурата. Аз мога да се съглася с част от тях в частта, че ще има директна интервенция на изпълнителната власт в правосъдната, по този начин изпълнителната власт - министърът на правораздаването, във всеки един миг ще има информация на какъв стадий са избрани наказателни каузи и кой има потребност от отбрана. ГЕРБ беше партията в ръководство, която обезпечи гласовете Христо Иванов да си прокара следващата правосъдна промяна. Само че той може би е не запомнил този миг по кое време беше министър, сподели още Атанасова. 

По отношение на тези намеци, че ГЕРБ поддържа Гешев, доста по-притеснително е какво си пишат на листчетата Радостин Василев и Татяна Дончева,  а още по-притеснително е по какъв начин правосъдни решения изтичат в телефона на Пламен Узунов, президентския консултант, преди да са оповестени за решение. Вие помните, че преди повече от една година точно прокуратурата разкри такава връзка в телефона на господин Пламен Узунов - правосъдни решения, които към момента не са оповестени Това е доста по-сериозният проблем А не всички диалози тук с Христо Иванов или Иво Мирчев, приключи Десислава Атанасова. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР